2 Haziran 2014 Pazartesi

MERKÜR RETROSU (6 HAZİRAN-2 TEMMUZ 2014)

İçe yolculuk zamanı 

Işıl Korur @astro3gen 


 Merkür Retro hareketi yılda 3 ya da 4 kez olur. Hiçbir gezegen gerçekte tabii ki geri hareket etmez. Gezegenlerin hızları ile alakalı olarak, yörüngesel hareketleri dünyadan baktığımızda bu izlenimi verir bizlere.
Retrolarda revize ihtiyaçları ortaya çıkar. Retro dönemleri, ilgili gezegenin enerjisi ile alakalı konularda yeniden de
ğerlendirmeye gidilmesi için evrenin bize bahşettiği bu fırsattan yararlanmamızı sağlar adeta.
Yeniden planlamak, yeniden gözden geçirmek, yeniden düşünmek, yeniden konuyu ele almak , yeniden incelemek, yeniden ayarlamak, yeniden değerlendirmek..
Merkür, zihnimizi, iletişim becerilerimizi, düşünce yapımızı , ilk öğretim hayatımızı ,kardeş ve komşularımızı ,resmi evrakları, iş sözleşmelerini, kira kontratlarını sembolize eder. Revize edilmesi gereken bu ve bunun gibi konuları gözden geçirmek için uygun bir dönemde olacağız .
Cep telefonları , bilgisayarlar ,internet, elektronik cihaz arızaları ile karşılaşmamız çok mümkün.. Şimdiden önlem alalım …Sözlü ve yazılı taahhütlerden de kaçınmamız gerekli. Yeni sözleşmeler , iş anlaşmaları için hiç uygun bir zaman değil. Bu dönemde yeni sözleşmeler yaparsak, retro süreci bittiğinde yaptığımız sözleşmelerden ,aldığımız kararlardan hiç memnun olmayabiliriz. Yanlış anlaşılmalara da ekstra dikkat edelim.
Yine bu dönemde eski ilişkilerimiz, ilişkilerimizde tamamlanmamış, anlaşma sağlanamamış konular tekrar gündeme gelebilir. Ve kendimizi bir anda geçmişin kollarına bırakılmış olarak bulabiliriz. Ancak bu defa geçmişte problemler yaşadığınız kişileri affedebilir ya da yeniden yakınlaşmak için gerekli cesareti bulabiliriz.
Hiç bir şey yapamıyorsanız evinizin tadilatına ayırın bu günleri. Dolaplarınızı ve kitaplıklarınızı düzenleyin, uzun zamandır yapmayı düşündüğünüz değişimleri şimdi gerçekleştirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder