22 Mart 2014 Cumartesi

15 NİSAN 2014 AY TUTULMASI








 
Işıl Korur @astro3gen
 
Ay tutulmasının etkileri 15 gün hatta 1 ay öncesinden başlayarak tutulma anından itibaren  yaklaşık 6 ay kadar sürebilmektedir.
Ay tutulmaları dolunayların üst oktavlarıdır. Yoğun bir enerji  boşaltımı vardır. Sonlanmalar ,tamamlanmalar ve  bitişleri sembolize eder, hasat döneminde olduğumuzu müjdelerler. Yeni bir dönemin kapanışı ve bambaşka bir yeni enerjinin hayatımıza akışını resmeder gökyüzünde. Yaşamlarımızda önemli değişim dönemlerine geçişte tutulmaların büyük etkisi vardır. Ancak tutulma haritasındaki önemli noktaların doğum haritalarımızda ki önemli kilit noktalarla temaslarında  bu büyük değişimler yaşanır. Aynı şekilde Ülke haritalarında da bu temas noktaları ülkeler bazında büyük değişimleri tetikleyici rol üstlenir. Değişimler ani olabildiği gibi ,belirgin ancak  yavaş yavaş da gerçekleşebilir.
15.Nisan 2014 deki ay tutulması Türkiye saatiyle 10:43 te 25 derece 15 dakika  terazi burcunda gerçekleşecek.
İlişkiler, ortaklıklar, diplomasi gerektiren durumlar, denge ve uyum ,barış, huzur arayışları, uzlaşma beklentileri, değer yargılarımız, demokrasi ve eşitlik konuları tutulmanın ana temaları olacak.
Ay terazi burcunda dengede olmak, huzur bulmak ihtiyacındadır. Adil olmak ister, haksızlıklara karşı duygusal tepkiler verir, sessiz sakin görünse bile içinde patlamaya hazır bir volkan vardır. Sevgi, güzellik uyum arayışı içindedir. Ay’ın bu konumu duygularımızın suistimale de açık hale gelebileceğini göstermekte. Tutulma anında ben-sen temaları baskın olacağı için son dönemde karşılaştığımız , yaşadığımız olaylara diğer insanların gözünden bakarak empati geliştirmemiz gerekliliği var.

Zira tutulma haritasında Grand Cross (büyük kare ) dediğimiz oldukça zorlayıcı bir açı kalıbı var. Bu açı kalıbını etrafı surlardan oluşmuş aşılmaz güçlü  bir kaleye benzetebiliriz. Kale bizi dış dünyadan koruduğu gibi özgürlüğümüzü de kısıtlar , hem dışarı çıkmak isteriz hem de dış dünyadan korkarız. Bu içsel çelişkiyle başa çıkmakta zorlanır “aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık “ sendromu yaşayarak kendi yarattığımız cehennemde yaşarız. Bu durumda dış dünya ile kaynaşmak dışarının sesine kulak verip, düşüncelerimizin, korkularımızın gerçek olup olmadığına dair bir iç görü geliştirmek zorundayızdır. İşte bu zorlayıcı açı kalıbından kurtulmak çok kolay değildir.
Ay terazinin naif ve dişisel beklentilerine rağmen ,tutulma haritasındaki öncü burçlarda yerleşmiş eril gezegenler olan Jüpiter-Uranüs-Mars ,Pluto ve Merkür(cinsiyetszi) bize isyankarlık ,özgürlükçü düşünce ,ani gelişen şok eden gelişmeler ,ilişkilerimizde yaşanan güç mücadeleleri ,sabrımızı zorlayan ilişkiler, maruz kaldığımız anarşist, zorba, kötü acımasız   davranışlar ve tüm bunlara karşın hala iyimser bakış açımızı korumaya çalışmamız, zaman zaman abartılı  iyimser beklentilerimiz, inançlarımız  arasında sıkışıp kalacağımızı  anlatmaktadır adeta..
İyi-kötü, aydınlık –karanlık, eril dişil, arasında denge kurmak bu dönemde çok önemli.
Grand Cross açı kalıbının bu kadar zorlu olmasının yanında bize kolaylıklar getiren göstergeler de mevcut. Gökyüzünde şifa temaları da son derece yoğun Neptün-Venüs ve Chiron’un balık burcundaki kavuşumu iyimserliğimizi ,adil yaklaşımlarımızı hoşgörülü ve barışçıl davranışlarımızı temsil eden Jüpiter’e şifa enerjileri gönderip bu alanı kuvvetli hale getiriyor. Aynı zamanda; zorbalık, terör, anarşi ve dönüşümü simgeleyen pluto’yu da dizginlemeye  çalışıyor. Venüs’ün Ay'ın dispozitörü olarak Balık burcunda güçlü yerleşimi ve güzel açıları tüm bu zorluklara rağmen zorlu da olsa ilişkilerde fedakarlık, empati geliştirerek zorlukların üzerinden gelebileceğimizi  göstermekte.
Ülkemize olan olası etkileri değerlendirecek olursak ;
Ülkemiz natal haritasıyla, Ankara'ya göre çıkarılan tutulma haritasını eşleştirdiğimizde , tutulma akslarının Türkiye kuruluş haritası akslarıyla aynı burçlarda ve yakın derecelerde olması , Türkiye açısından önemli tamamlanmalara, dönüşümlere ve  sonlanmalara sebep olacak bir tutulma olduğunun açık bir göstergesi. Aynı zamanda Türkiye’nin 2014-2015 Güneş dönüşü haritasında yine aynı burcun yükselmesi  15 Nisan’dan itibaren bir yıllık süreç ülkemizin tarihindeki en önemli süreç olduğunun ayrı bir göstergesi.
Ayrıca bu tutulma haritasına  eşlik eden sabit yıldızları da incelediğimizde:
Merkür ve Uranüsle kavuşan  Alpheraz sabit yıldızı var.Bu yıldız özgürlük ve bağımsızlığa düşkünlük göstergesidir. Hızlı hareket etmeyi sembolize eder. Alpheraz birlikte olduğu gezegene ait özellikleri hızlandırır. Alpheraz devleti, hükümeti sembolize eden 10. Evde Merkür ve Uranüs ile kavuşumda ani, farklı alışkın olmadığımız söylemler  gerginlikler getirebilir. Özgürlükçü düşüncenin , yenilikçi düşüncenin hızlı bir şekilde harekete geçebileceğini göstermekte,
Ay ile Arcturus sabit yıldızı 4.ev'de kavuşuyor. Arcturus sabit yıldızı harekete geçmeyi ve yeni bir yol seçme cesaretini simgeler yeni fikirler ve yeni yollar bulmanın söz konusu olduğunu ifade eder. Bu da denge uyum barış arayışında muhalefet  partilerinin yeni fikirler yeni yollar bulacağının göstergesi olabilir. Muhalefet liderlerinde yenilenme ya da değişim de görülebilir.
Bu süreçte yolunda gitmeyen konuları ,ilişkileri, olayları ve koşulları  gözden geçirip, sağduyulu, akılcı değerlendirip temkinli bir şekilde farklı metotlar deneyerek ,dengeli , hakkaniyetli ,alternatifli çözüm yolları üretmek yararımıza olacaktır.


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder