17 Mart 2014 Pazartesi

SATÜRN'Ü ANLAMAK…







Ajda Türker   @astro3gen
Aurasında kasvet, sıkıntı,mücadele ve üzüntü barındıran bir gezegendir “Satürn” …Kelimesi bile  çoğu insanı ürkütmeye yeter, insanlar aniden  irkilir ,yüzleri  kararır ve  umutsuzluğa düşerler…
Oysa “Satürn”e  bilinenden farklı bir bakış açısıyla bakacak olursak, onun enerjisinin hayatımızda ne denli önemli olduğunu kavrarız.
Emeklemeye çalışan  bir bebeği düşünelim ; sırtüstü yatarken  bir süre sonra dönmeyi öğrenir, döner yuvarlanır,kollarının üzerinde durmaya çalışır. Bitmek bilmez bir enerjiyle mücadele eder, düşer, sıkılır ağlar ,ama bir türlü pes etmez…. Sonunda  emeklemeyi başarır .Bebeğin o anki  ifadesini ,mutluluğunu  zaferini bir düşünün…Yüzünde ve tavırlarında  bunu yansıtır ve ” hadi bakalım  sırada  ne var ?” der gibi etrafına bakar.
İşte  Satürn’ de natal haritalarımızda  bulunduğu evde ve burçta bizlere    bunu anlatmak ister  ve bizim o alanı iyileştirmemize yardım eder.



Roma mitolojisinde “Satürn “ ziraat tanrısıydı. Ekincileri ve tohumları korurdu.Yunan mitolojisin de ise “CRONOS” zaman tanrısı olarak bilinirdi. Zaman ve toplumun  düzeninin düzenleyicisi “Uranüs “ün  başkaldıran oğludur.Rivayete göre babasını orak ve tırpanla  yenmiş ve bu yenilgi ardından babası “Satürn”ün    kendi oğulları tarafından tahttan indirilmesini  istemiştir. Bunun gerçekleşmemesi için “Satürn”  evlatlarına karşı zalimleşir ve doğan tüm çocuklarını yutar.Ancak “Jüpiter”(Zeus) doğduğunda  annesi  onu saklar ve gizlice bir mağarada büyütür.”Jüpiter “(Zeus) ,”Satürn”(Cronos)un peşini bırakmaz  ve aralarında  savaş başlar.”Satürn” bu savaşta yıpranır ve yaşlanır  İtalya'ya kaçıp oraya Altın çağı  getirir.
Günümüz astrolojisinde” Satürn”  zodyakta ki bütün gezegenlerin en kısıtlayıcı  ve sınırlayıcı olanı  olarak bilinir.
Kuru ve soğuk tabiatlıdır.
Kişisel gelişimimizi sağlayan  , bizlere yüksek sorumluluk ve görev bilinci veren “Satürn” tüm bunların  yanı sıra  disiplin, kararlılık ,ağırbaşlılık verme özelliği ile de asaleti  simgeler.
Klasik astrolojide Kova ve Oğlak burcunun  yöneticisi ,Terazi burcunun da yücelen gezegenidir.
 
 


“Satürn”  evrenin  yaratıcı enerjisini potansiyel olarak taşıdığımızı bize anlatır. Ancak bu güçlü potansiyelimizi geliştirebilirsek  kendi  özümüzün  farkına varabiliriz. “Satürn “kısıtlanmalar olduğu kadar  insan egosunun gelişimini ve evrimini de temsil eder.Bu gelişim doğru ve dozunda   yapıldığında  bilgelik , yüksek insani değerler  ve ruhanilik  kazandırır.
“Satürn”  hem  bilgeliğin , hem de aklın  anahtarıdır.
Haritamizda “Satürn “ nerede bulunuyorsa bize hayatımızın o alanlarına çeki düzen vermemizi  ve geliştirmemizi öğretir. Ancak biz doğuştan o alanları tanımadığımız ya da hep kaçtığımız , üstünü örttüğümüz için “Satürn transitleri” nde   bunu zorla da olsa öğrenmek ,deneyimlemek zorunda kalırız.
  İşte bu noktada  “Satürn” ü  geliştirici olarak görür  ve hayatımıza neler katabileceğini  iyi analiz edersek , kendimizi tamamlar,  daha emin ve kalıcı adımlarla hayatımızda ilerlemeye  devam ederiz..

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder