18 Mart 2014 Salı


DOĞUM HARİTALARIMIZDAKİ YAŞAMSAL ELEMENTLERİN EKSİKLİKLERİYLE BAŞA ÇIKABİLMEK 


 
 
Işıl Korur @astro3gen

ATEŞ ELEMENTİ EKSİKLİĞİ:

Doğum haritamızda  ateş elementi eksik ise ,dış dünyada çabalamak ,mücadele etmek için yeterli iç motivasyona sahip değilizdir.

Tükenmişlik,isteksizlik,hareketsizlik,cesaret edememe ve kendine güvensizlik geliştirme gibi durumları çokça yaşarız.

 Ateş elementi eksikliği sindirim sistemini de zorlaştırır. Bedenlerimizde zaman içinde toksit madde artar.

Egzersiz yapmak, zaman içinde egzersiz programlarını arttırmak  ateş elementini harekete geçirir.Baharatlı yiyecekler ,ateş eksikliğine  iyi gelir. Turuncu ve kırmızı renkleri kullanmak ihtiyacımız olan ateş elementini aktive etmemize  yardımcı olur. Akik,mercan,kaplan gözü  gibi taşlardan ve mum meditasyonlarından fayda sağlayabiliriz.


TOPRAK ELEMENTİ EKSİKLİĞİ :

Toprak elementi eksikliği ,maddesel ,somut ve pratik konuları hayatımıza çekemediğinizi gösterir.

Yaşamdan keyif almak zorluğu olabilir. Maddi değerler çok şey ifade etmediği için para kazanma , beslenme, barınma gibi konularda uçarı bir hava çizebiliriz. Kendimizi güvensiz ,köksüz ve temelsiz hissedebiliriz. Dünyada yokmuşçasına  ,bu dünyaya ait değilmişiz gibi davranabiliriz. Sorumluluk almak istemeyiz.

Düzenli uyku, keyifli leziz yemekler , düzenli egzersiz toprak eksikliğini dengelememizde  yardımcı olur. Doğada vakit geçirmek, toprak ile ilgilenmek ,bahçede sebze meyve yetiştirmek bize  yepyeni perspektif kazandırabilir. Bol tahıllı besinler ve süt iyi gelir.

Masaj ve aromaterapi toprak eksikliğini dengeler. Mineral ve vitamin takviyeleri gerekli olup ,yeşil yapraklı besinleri bol miktarda almak  çok faydalıdır.

Kahverengi ve yeşil tonlarda giysiler giymek topaz,dumanlı kuvars,zümrüt gibi taşları kullanmak toprak eksikliğini gidermeye yardımcı olur.  


 HAVA ELEMENTİ EKSİKLİĞİ:

Hava elementi  eksikliğimiz varsa, maddesel düşünüp ,hislerimiz ile hareket ettiğimiz için  bu elementin eksikliği bizim için  sorun teşkil etmez. Kendi yaşamlarımızı düşünmeme, değerlendirememe ,kendimize dışarıdan objektif olarak bakamama gibi problemlerimiz olabilir. Hava  elementinin düşük olması nefesimizi  iyi kullanamama, endişe , zayıf sinir sistemi ,düzensizlik ve koordinasyon eksikliği verir.Ruhsal kökenli rahatsızlıklara sebep olabilir.

Yoga,meditasyon , dans,nefes çalışmaları herhangi bir enstrüman çalma (özellikle nefesli ) şifalandırıcı olur.

 İnsanlarla iletişim sorunlarımız olabilir. Gruplar ve organizasyonlarda bulunmak iyi gelecektir. Stres ile başa çıkabilme becerileri geliştirmek için stres yönetimi eğitimleri çok faydalı olacaktır.

 Baharatlı,zencefilli tütsüler ve uçucu yağlar ile yapılan koku uygulamaları,biberiye yağı özellikle şakaklara ve baş bölgesine uygulandığında hafıza ve muhakeme kapasitesini arttırır. Lapis,safir,aquamarin gibi doğal taşlar ile mavi,beyaz,turkuaz renklerini içeren kıyafetler hava elementi eksikliğini azaltır. 


 SU ELMENTİ EKSİKLİĞİ :

Su eksikliği bize  sertlik verir, diğer kişilere empati ve şefkat duymamızı  zorlaştırır.Duygusal bağ kurmak istemeyiz. Fiziksel olarak ta vücutta dehidrasyon bulunabilir. Dokularımızda sertleşme olabilir,Eklemlerde kireçlenme görülebilir. Uyku bozukluklarmız vardır, duygularımızı kolay ifade edemeyiz.

Acıdan korkarız ama duygusal yaralarımızı da iyileştirme becerisinden yoksunuzdur. Vücudumuz  kuru ve çabuk yaşlanma eğiliminde olur.

Müzik ve sanat ile uğraşmak iyi gelir. Taze temiz su içmek, denizde yüzmek, buhar banyoları, hamamlarda, saunalarda  vakit geçirmek iyi gelir. Sıcak-soğuk su uygulamaları dolaşımı düzene sokarak  metabolizmayı hızlandırır kasların gevşemesine ve gerginliğin dışarı atılmasına yardımcı olur.

Lahana, brokoli, kabak, kereviz, marul gibi sebzeler gibi kavun, karpuz, üzüm, ve çoğu meyve, yararlı olur .  Tuz ve baharat minimumda tutulmalıdır.  İnci ve opal taşları kullanmak, yumuşak, yanardöner pastel renkler giymek iyi gelir.


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder