5 Nisan 2014 Cumartesi

DOLUNAY’DA RİTÜEL ZAMANI



 
Ajda Türker @astro3gen  
 

 

Ve.... Dolunay zamanı …. 15 Nisanda tutulmayla  birlikte gerçekleşecek olan   dolunayın etkilerini her ay döngülerinde olduğu gibi  ,üç gün öncesi ve sonrasında  yoğun   bir biçimde yaşarız. Bu dönemler   yeni ayda  attığımız tohumların, olgunlaşan meyvelerini  toplama zamanlarıdır. Hasat dönemidir,   kısaca    “ne ekersen,  onu biçersin”  dönemine gelmişizdir.  Bu sebeple "yeni ay"  yazımda  bahsettiğim gibi      “ zihnimize doğru tohumlar ekelim ,  niyetlerimize doğru odaklanalım”   vurgusu oldukça önemlidir.

Dolunayların oldukça yüksek ve yoğun enerjisi vardır. Doğadaki tüm canlılar bu etki altındadır. Sular kabarır, hayvanlar huzursuzdur, insanlar sinirli , gergin agresif bir kişilik sergiler bu dönemlerde…
Eski çağlardan beri  dolunay  okült  ,mistik konular ve kişilerle de ilişkilendirilmiştir. Cadıların ayinleri, majik çalışmalar zamanıdır dolunay…..
Astrolojik açıdan bakacak olursak,  bu ay döngüsünde su grubu burçları ( yengeç, akrep ve balık)  daha yoğun etki altındadır. Özellikle vücudun ödem tutması ,sıvı dengesinin bozulması,  baş ağrılarında artış ,sinirlilik ,hassasiyet  söz konusudur.
Uykusuzluğun tavan yaptığı bu zamanlarda derim ki ;  bırakın  uykuyu ,  kendinizi bu enerjiyle bütünleştirin,  ay ışığına çıkın önümüz yaz , bahçelerde , deniz kenarlarında bulunacağımız bu zamanlarda kendinizi dolunayın ışığında yıkayın  ,dolunayın  enerjisini tüm bedeninizde ruhunuzda hissedin  ,sahilde iseniz şayet  dans edin dolunay ışıkları altında ,meditasyon yapın, çıplak ayakla toprağa basın , tütsüler yakın  bu yüksek enerjiyi  kendi lehinize çevirin..
Ve  en önemlisi  tüm bunları yaşayabildiğiniz, duyumsayabildiğiniz için de yaradana  şükredin...
 
 


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder