10 Nisan 2014 Perşembe

SAVAŞ TANRISI MARS (ARES)


 
 
Ayşegül Akşit @astro3gen
Yunan mitolojisinde Zeus ile Hera’nın oğlu Savaş tanrısı  Ares  oldukça acımasız , kan döken bir Tanrı olarak anlatılmıştır. Tanrıların sevmediği , insanların ise korktuğu bu Tanrı aslında babası Zeus’un bile hoşlanmadığı bir varlıktı. En büyük rakibi kardeşi Athena idi.
Savaş Tanrısı Mars , Venüsün ‘’gayrimeşru’’ ilişkisidir.
Ünlü İtalyan Ressam Botticelli Venüs ve Mars’ın ilişkisini bu eseri ile çok güzel vurgulamıştır.
Romalılar için Mars ;hiç yenilmeyen , soylu görünüşü olan bir Savaş Tanrısıydı. Romalılar onu sever ve saygı gösterirlerdi.
İlk astrologlar gökyüzüne baktıkları zaman kolayca görülebilen bu kızıl gezegenin ; tutkunun ve aksiyonun rengi olan ateş kırmızısını ,Savaşkan ,dinamik, tutkulu Savaş Tanrısı Mars ile özdeşleştirmişlerdir.
Mars Astrolojide canlılık ve performansımız , dayanıklılığımız , rekabetimiz , hareketliliğimizdir. Bizim savaşma ve savunma güdümüz olduğu kadar tekrar toparlanma ve direnme arzumuzu da açıklar.  Aynı zamanda içsel çatışmalarımızla da başa çıkma yeteneği verir. Haritamızdaki Mars’ın durumu bulunduğu burçla birlikte öfkemizi ve tutkumuzu ifade etme yolumuzu gösterir.
Cinsel gücümüz de Mars ile ilgilidir.  Venüs cezbeden , Mars ise harekete geçendir.
Haritamızda olumlu yerleşimde bize dayanıklılık , cesaret , kas gücü , özgüven verir. Amacımıza ulaşabilmek için gerekli özellikleri ortaya koyar ve tuttuğunu koparır.
Haritamızda olumsuz yerleşimde ise sabırsız , dayanıksız , zalimlik  ve yıkıcılık verebilir.  Savaşçı özelliği ve öfkesi kontrol edilemezse gereksiz risklerle  yakan yıkan bir hal alabilir. Eskiler Mars’a ‘’küçük kötülük ‘’ adını vermişlerdir.Klasik Astroloji'de Koç ve Akrep burcunun yönetici gezegenidir.


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder