22 Nisan 2014 Salı

MERKÜR BOĞA BURCUNDA

 

Işıl Korur @astro3gen
23 Nisan 2014 günü Merkür Boğa burcuna giriyor. Düşüncelerimiz adeta frene basılmış gibi birden bire hız kesiyor. Zihnimizi konsantrasyon gerektiren konulara yöneltiyoruz.
Teorik konuları pratiğe dökebileceğimiz, temel kavramları ve somut konuları öğrenmek için çok uygun bir döneme giriyoruz.
Daha sakin ortamlara çekilmek ve gözden geçirilmesi gereken konuların üzerinden ısrarla geçmek için yoğun konsantrasyona ihtiyaç duyuyoruz.
İletişimimizde güven duygusu çok önemli hale geleceği için,  duyduğumuz her şeye inanmayan, kanıtlanabilen, inandırıcılığı yüksek konuları, gerçekleri konuşma ya da dinleme eğilimindeyiz. Soyut fikirler, sabun köpüğü düşünceler ve konular için uygun bir zaman değil.
 Konuşmalarımız sakinleşiyor, aklımıza geleni söylemek yerine, düşünüp daha sonra söylemeyi tercih ediyoruz. Ölçülü ve ağır ağır konuşuyoruz. Bir düşünüp,bir söylüyoruz.
Merkür Boğa yeni projelere başlamak için yavaş hareket etmemize yol açsa bile,  bize sonuna kadar gidecek kararlılığı da verir. Özellikle finansal projeler, yatırım projeleri konularında başarılı girişimlerde bulunabiliriz.
Bütçe oluşturma, ödeme dengelerini ayarlama gibi konularda zihnimizin oldukça konsantre olacağı zamanlar.
Ancak düşüncelerimizde ve kararlarımızda esnek olamayacağımız  ve karar vermemiz de biraz  zaman alacağı için   bazı fırsatları ve kazançlı projeleri kaçırabiliriz. Bu konularda   tedbirli olmamızda ekstra yarar var.Görüşlerimizde ısrarcı ve  sabit fikirli olabiliriz. Karşımızda ki hayır diyorsa ısrar etmenin pek fazla anlamı olmayacağını unutmayalım. İkna için de yoğun çabalar sarf etmek durumunda kalabiliriz.
7 Mayıs’a kadar sürecek bu dönemi olası etkileri göz önüne alarak, planlamakta yarar var.

Son olarak bu tarihler arasında öğrendiğiniz her şeyin hafızanıza kazınmış olacağının ve unutulmayacağının da altını çizmiş olalım...


 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder